De Huizenmarkt in Simpelveld (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Simpelveld

Woningmarkt Simpelveld

Simpelveld is een plaats in de gemeente Simpelveld. Deze plaats telt volgens het CBS 10.555 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Simpelveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 374.527 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 30
Gemiddelde vraagprijs € 374.527
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Simpelveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Simpelveld is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Simpelveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Simpelveld.

Woningen recent verkocht in Simpelveld

Er zijn recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Simpelveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Simpelveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Simpelveld. Een eengezinswoning in Simpelveld komt het meest (78%) voor. Daarna komt een bungalow met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Simpelveld

In Simpelveld wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Simpelveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Simpelveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Simpelveld
Binnenring: Nederland

Simpelveld waar ligt dat?

Woningen te koop Simpelveld

Wil je een huis kopen in Simpelveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Simpelveld . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Simpelveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Simpelveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Simpelveld. Zoek je huurwoning in Simpelveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Simpelveld

Starterswoningen in Simpelveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Simpelveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Simpelveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Simpelveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Simpelveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Simpelveld is 2.661 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.437 euro).

Leeftijden Simpelveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Simpelveld vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Simpelveld

Simpelveld bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.