Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Simpelveld

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Simpelveld met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Simpelveld

Simpelveld is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 10.555 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Simpelveld. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 212.352.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 392.424
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 212.352
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Simpelveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Simpelveld is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Simpelveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Simpelveld.

Woningen recent verkocht in Simpelveld

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Simpelveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Simpelveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Simpelveld. Een eengezinswoning in Simpelveld komt het meest (78%) voor. Daarna komt een bungalow met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Simpelveld

In Simpelveld wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Simpelveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Simpelveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Simpelveld

Starterswoningen in gemeente Simpelveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Simpelveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Simpelveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Simpelveld? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Simpelveld

Wil je een huis kopen in gemeente Simpelveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Simpelveld . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Simpelveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Simpelveld.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Simpelveld. Zoek je huurwoning in gemeente Simpelveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Simpelveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Simpelveld is 2.558 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.488 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Simpelveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Simpelveld vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Simpelveld

De gemeente Simpelveld telt 3 plaatsen.

Baneheide Bocholtz Simpelveld

Wijken van Simpelveld

Simpelveld bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.