De Huizenmarkt in Hoorn (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoorn

Woningmarkt Hoorn

Hoorn is een plaats in de gemeente Terschelling. Deze plaats telt volgens het CBS 4.895 inwoners. Momenteel staan er 269 woningen te koop en zijn er recent 299 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 754.805 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 269
Woningen recent verkocht 299
Gemiddelde vraagprijs € 754.805
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Hoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoorn is 46 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoorn kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoorn

Er zijn recent 299 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoorn. Een eengezinswoning in Hoorn komt het meest (56%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoorn

In Hoorn wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoorn
Binnenring: Nederland

Hoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Hoorn

Wil je een huis kopen in Hoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoorn . Er staan momenteel 269 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoorn. Zoek je huurwoning in Hoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoorn

Starterswoningen in Hoorn zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoorn is 3.678 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.033 euro).

Leeftijden Hoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoorn

Hoorn bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.