logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hoorn

Begrijp de huizenprijzen in Hoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoorn

Hoorn is een plaats in de gemeente Terschelling. Deze plaats telt volgens het CBS 4.928 inwoners. Momenteel staan er 102 woningen te koop en zijn er recent 354 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 960.759 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 102
Woningen recent verkocht 354
Gemiddelde vraagprijs € 960.759
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Hoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoorn is 40 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoorn kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoorn

Er zijn recent 354 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoorn. Een eengezinswoning in Hoorn komt het meest (58%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoorn

In Hoorn wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hoorn

Starterswoningen in Hoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoorn

Wil je een huis kopen in Hoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoorn . Er staan momenteel 102 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoorn.

Bekijk alle koopwoningen in Hoorn. Zoek je huurwoning in Hoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoorn is 4.837 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.680 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hoorn

Hoorn bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.