Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hoorn

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hoorn

Hoorn is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 72.770 inwoners. Momenteel staan er 218 woningen te koop en zijn er recent 466 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoorn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 287.432.

Woningen te koop 218
Woningen recent verkocht 466
Gemiddelde vraagprijs € 415.362
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 287.432
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Hoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoorn is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoorn.

Woningen recent verkocht in Hoorn

Er zijn recent 466 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoorn. Een eengezinswoning in Hoorn komt het meest (60%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoorn

In Hoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hoorn

Starterswoningen in gemeente Hoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hoorn

Wil je een huis kopen in gemeente Hoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hoorn . Er staan momenteel 218 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoorn.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hoorn. Zoek je huurwoning in gemeente Hoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoorn is 3.719 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.237 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn telt 3 plaatsen.

Blokker Hoorn Zwaag

Wijken van Hoorn

Hoorn bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.