Huizenmarkt Hilversumse Meent in Hilversum (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hilversumse Meent

Woningmarkt Hilversumse Meent

Hilversumse Meent is een wijk in de plaats Hilversum binnen de gemeente Hilversum. Deze wijk telt volgens het CBS 4.085 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilversumse Meent. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 570.730 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 570.730
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Hilversumse Meent

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hilversumse Meent is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hilversumse Meent moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hilversumse Meent.

Woningen recent verkocht in Hilversumse Meent

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilversumse Meent. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hilversumse Meent.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hilversumse Meent. Een eengezinswoning in Hilversumse Meent komt het meest (78%) voor. Daarna komt een portiekflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hilversumse Meent

In Hilversumse Meent wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hilversumse Meent

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hilversumse Meent (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hilversumse Meent
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hilversumse Meent

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hilversumse Meent vergeleken met de Hilversum en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hilversumse Meent waar ligt dat?

Woningen te koop Hilversumse Meent

Wil je een huis kopen in Hilversumse Meent? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hilversumse Meent . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hilversumse Meent alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hilversumse Meent.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hilversumse Meent. Zoek je huurwoning in Hilversumse Meent? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hilversumse Meent

Starterswoningen in Hilversumse Meent zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hilversumse Meent zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hilversumse Meent zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hilversumse Meent? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hilversumse Meent

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hilversumse Meent is 4.235 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.988 euro).

Leeftijden Hilversumse Meent

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hilversumse Meent vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hilversumse Meent

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hilversumse Meent? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hilversumse Meent

Hilversumse Meent