Mijn woning op Huispedia

Het woonoppervlakte klopt niet, hoe kan dat?

Het woonoppervlakte op je profiel, het gebruiksoppervlakte, betreft alleen de oppervlakte van je woning waarbij de netto hoogte (vanaf de vloer gemeten) hoger is dan 1,5 meter. Daarnaast zijn er nog andere ruimtes of onderdelen, zoals trapgaten of vides van meer dan 4 m2, die worden niet meegerekend.

De gebruiksoppervlakten op de profielen van Huispedia komen grotendeels uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG), een database die het Kadaster beheert. Het gebruiksoppervlakte van een woning wordt officieel bepaald volgens een voorgeschreven norm, de NEN 2580, maar in de BAG mogen deze een bepaalde afwijking hebben en kunnen dus afwijken van het werkelijke gebruiksoppervlakte.

Als de gegevens in het woningprofiel van jouw woning niet kloppen, dan is het handig om de woning aan jou te koppelen. Zo kan jij het woningprofiel van je woning zelf beheren zodat je de gegevens ook zelf kan aanpassen. Lees hier meer over hoe jij jouw woningprofiel kan beheren en de gegevens kan aanpassen.

Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten