Alle woningmarktinfo Westwout

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Westwout

Een eerste blik op Westwout

Westwout is een buurt in de gemeente Zoeterwoude. Deze buurt telt volgens het CBS 4.620 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westwout. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 371.314 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 371.314
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Westwout

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westwout is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westwout moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westwout.

Woningen recent verkocht in Westwout

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westwout. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westwout.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westwout. Een eengezinswoning in Westwout komt het meest (61%) voor. Daarna komt een galerijflat met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westwout

In Westwout wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Westwout

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Westwout (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westwout
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Westwout

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Westwout vergeleken met de Zoeterwoude en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Westwout

Wil je een huis kopen in Westwout? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westwout . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westwout alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westwout.

Zoek je huurwoning in Westwout? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Westwout.

Huizenprijzen in Westwout

Starterswoningen in Westwout zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Westwout zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westwout zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westwout? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westwout

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westwout is 4.384 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.355 euro).

Leeftijden Westwout

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westwout vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Westwout

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Westwout. De buurt zelf valt binnen de wijk Zoeterwoude-Dorp in de gemeente Zoeterwoude.

Westwout Vogelweide Bloemenweide Blankaartpark Dorp Zuid Dorpskern Dorp Noord

Alle straten van Westwout

Westwout bestaat uit 21 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen