Huizenmarkt Centrum in Zandvoort (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Centrum

Woningmarkt Centrum

Centrum is een buurt in de wijk Zandvoort Zuid en plaats Zandvoort binnen de gemeente Zandvoort. Deze buurt telt volgens het CBS 8.295 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 537.227 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 26
Gemiddelde vraagprijs € 537.227
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een eengezinswoning in Centrum komt het meest (36%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Zandvoort en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Centrum

Wil je een huis kopen in Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Centrum. Zoek je huurwoning in Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Centrum

Starterswoningen in Centrum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 5.052 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (5.011 euro).

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Zandvoort Zuid in de gemeente Zandvoort.

Boulevard Midden Boulevard Zuid Brederode- Gerkestraat e.o. Zandvoortselaan Kostverloren e.o. Centrum

Alle straten van Centrum

Centrum bestaat uit 65 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.