logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Centrum in Zandvoort

Begrijp de huizenprijzen in Centrum Zandvoort met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Centrum Zandvoort

Centrum is een buurt in de wijk Zandvoort Zuid en plaats Zandvoort binnen de gemeente Zandvoort. Deze buurt telt volgens het CBS 8.610 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 577.193 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 577.193
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een eengezinswoning in Centrum komt het meest (37%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Zandvoort en Nederland.

Huizenprijzen in Centrum Zandvoort

Starterswoningen in Centrum Zandvoort zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum Zandvoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum Zandvoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Centrum Zandvoort? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Centrum Zandvoort

Wil je een huis kopen in Centrum Zandvoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum Zandvoort . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk alle koopwoningen in Centrum Zandvoort. Zoek je huurwoning in Centrum Zandvoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 5.358 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.982 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Zandvoort Zuid in de gemeente Zandvoort.

Boulevard Midden Boulevard Zuid Brederode- Gerkestraat e.o. Zandvoortselaan Kostverloren e.o. Centrum

Alle straten van Centrum

Centrum bestaat uit 65 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.