Huizenmarkt Westerspoor in Zaandam (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Westerspoor

Woningmarkt Westerspoor

Westerspoor is een buurt in de wijk Nieuw West en plaats Zaandam binnen de gemeente Zaanstad. Deze buurt telt volgens het CBS 12.680 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerspoor. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 369.171 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 369.171
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Westerspoor

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerspoor is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerspoor moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westerspoor.

Woningen recent verkocht in Westerspoor

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerspoor. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerspoor.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerspoor. Een portiekflat in Westerspoor komt het meest (38%) voor. Daarna komt een galerijflat met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerspoor

In Westerspoor wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westerspoor

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westerspoor (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westerspoor
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Westerspoor

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Westerspoor vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Westerspoor waar ligt dat?

Woningen te koop Westerspoor

Wil je een huis kopen in Westerspoor? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westerspoor . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerspoor alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerspoor.

Bekijk hier alle koopwoningen in Westerspoor. Zoek je huurwoning in Westerspoor? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Westerspoor

Starterswoningen in Westerspoor zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Westerspoor zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westerspoor zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westerspoor? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westerspoor

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerspoor is 4.484 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.008 euro).

Leeftijden Westerspoor

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerspoor vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Westerspoor

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Westerspoor. De buurt zelf valt binnen de wijk Nieuw West in de gemeente Zaanstad.

Westerspoor Westerwatering

Alle straten van Westerspoor

Westerspoor bestaat uit 58 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.