Huizenmarkt Kogerveld in Zaandam (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kogerveld

Woningmarkt Kogerveld

Kogerveld is een buurt in de wijk Kogerveldwijk en plaats Zaandam binnen de gemeente Zaanstad. Deze buurt telt volgens het CBS 4.630 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kogerveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 269.682 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 269.682
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Kogerveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kogerveld is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kogerveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kogerveld.

Woningen recent verkocht in Kogerveld

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kogerveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kogerveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kogerveld. Een galerijflat in Kogerveld komt het meest (71%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kogerveld

In Kogerveld wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kogerveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kogerveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kogerveld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Kogerveld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Kogerveld vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Kogerveld waar ligt dat?

Woningen te koop Kogerveld

Wil je een huis kopen in Kogerveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kogerveld . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kogerveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kogerveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kogerveld. Zoek je huurwoning in Kogerveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kogerveld

Starterswoningen in Kogerveld zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Kogerveld zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kogerveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kogerveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kogerveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kogerveld is 3.791 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.258 euro).

Leeftijden Kogerveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kogerveld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Kogerveld

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Kogerveld. De buurt zelf valt binnen de wijk Kogerveldwijk in de gemeente Zaanstad.

Kogerveld Boerejonkerbuurt

Alle straten van Kogerveld

Kogerveld bestaat uit 28 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.