Huizenmarkt Alverna in Wijchen (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Alverna

Woningmarkt Alverna

Alverna is een wijk in de plaats Wijchen binnen de gemeente Wijchen. Deze wijk telt volgens het CBS 2.520 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alverna. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 545.996 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 545.996
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Alverna

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alverna is 44 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alverna kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Alverna

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alverna. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alverna.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alverna. Een eengezinswoning in Alverna komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alverna

In Alverna wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Alverna

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Alverna (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Alverna
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Alverna

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Alverna vergeleken met de Wijchen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Alverna waar ligt dat?

Woningen te koop Alverna

Wil je een huis kopen in Alverna? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Alverna . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alverna alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alverna.

Bekijk hier alle koopwoningen in Alverna. Zoek je huurwoning in Alverna? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Alverna

Starterswoningen in Alverna zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Alverna zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Alverna zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Alverna? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Alverna

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alverna is 3.151 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.997 euro).

Leeftijden Alverna

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alverna vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Alverna

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Alverna? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Alverna

Verspreide huizen Hoogbroek Verspreide huizen Heumenseweg-Boskant Verspreide huizen Lunen Alverna