Alle woningmarktinfo Alphen in West Maas en Waal

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Alphen

Een eerste blik op Alphen

Alphen is een wijk in de gemeente West Maas en Waal. Deze wijk telt volgens het CBS 1.625 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 446.509 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 446.509
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Alphen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alphen is 48 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alphen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Alphen

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alphen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alphen. Een eengezinswoning in Alphen komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alphen

In Alphen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Alphen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Alphen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Alphen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Alphen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Alphen vergeleken met de West Maas en Waal en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Alphen

Wil je een huis kopen in Alphen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Alphen . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alphen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alphen.

Zoek je huurwoning in Alphen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Alphen.

Huizenprijzen in Alphen

Starterswoningen in Alphen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Alphen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Alphen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Alphen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Alphen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alphen is 3.765 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.640 euro).

Leeftijden Alphen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alphen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Alphen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Alphen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Alphen

Kern Alphen Buitengebied Alphen

Instellingen zijn opgeslagen