De Huizenmarkt in Alphen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Alphen

Woningmarkt Alphen

Alphen is een plaats in de gemeente West Maas en Waal. Deze plaats telt volgens het CBS 18.875 inwoners. Momenteel staan er 289 woningen te koop en zijn er recent 390 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 508.130 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 289
Woningen recent verkocht 390
Gemiddelde vraagprijs € 508.130
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Alphen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alphen is 41 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alphen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Alphen

Er zijn recent 390 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alphen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alphen. Een eengezinswoning in Alphen komt het meest (71%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alphen

In Alphen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Alphen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Alphen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Alphen
Binnenring: Nederland

Alphen waar ligt dat?

Woningen te koop Alphen

Wil je een huis kopen in Alphen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Alphen . Er staan momenteel 289 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alphen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alphen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Alphen. Zoek je huurwoning in Alphen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Alphen

Starterswoningen in Alphen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Alphen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Alphen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Alphen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Alphen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alphen is 3.557 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.269 euro).

Leeftijden Alphen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alphen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Alphen

Alphen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.