logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Alphen

Begrijp de huizenprijzen in Alphen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Alphen

Alphen is een plaats in de gemeente West Maas en Waal. Deze plaats telt volgens het CBS 20.065 inwoners. Momenteel staan er 92 woningen te koop en zijn er recent 401 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 573.240 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 92
Woningen recent verkocht 401
Gemiddelde vraagprijs € 573.240
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Alphen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alphen is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alphen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Alphen.

Woningen recent verkocht in Alphen

Er zijn recent 401 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alphen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alphen. Een eengezinswoning in Alphen komt het meest (70%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alphen

In Alphen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Alphen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Alphen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Alphen

Starterswoningen in Alphen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Alphen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Alphen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Alphen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Alphen

Wil je een huis kopen in Alphen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Alphen . Er staan momenteel 92 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alphen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alphen.

Bekijk alle koopwoningen in Alphen. Zoek je huurwoning in Alphen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Alphen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alphen is 3.689 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.586 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Alphen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alphen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Alphen

Alphen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.