De Huizenmarkt gemeente Waalwijk (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Waalwijk

Woningmarkt Waalwijk

Waalwijk is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 47.725 inwoners. Momenteel staan er 216 woningen te koop en zijn er recent 191 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waalwijk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 296.835.

Woningen te koop 216
Woningen recent verkocht 191
Gemiddelde vraagprijs € 447.337
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 296.835
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Waalwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Waalwijk is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Waalwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Waalwijk.

Woningen recent verkocht in Waalwijk

Er zijn recent 191 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waalwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Waalwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Waalwijk. Een eengezinswoning in Waalwijk komt het meest (65%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Waalwijk

In Waalwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Waalwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Waalwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Waalwijk
Binnenring: Nederland

Waalwijk waar ligt dat?

Woningen te koop Waalwijk

Wil je een huis kopen in Waalwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Waalwijk . Er staan momenteel 216 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Waalwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Waalwijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Waalwijk. Zoek je huurwoning in Waalwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Waalwijk

Starterswoningen in Waalwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Waalwijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Waalwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Waalwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Waalwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Waalwijk is 3.281 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.005 euro).

Leeftijden Waalwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Waalwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Waalwijk

De gemeente Waalwijk telt 3 plaatsen.

Sprang-Capelle Waalwijk Waspik

Alle wijken van Waalwijk

Waalwijk bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.