logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Waalwijk

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Waalwijk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Waalwijk

Waalwijk is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 49.952 inwoners. Momenteel staan er 108 woningen te koop en zijn er recent 297 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waalwijk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 296.835.

Woningen te koop 108
Woningen recent verkocht 297
Gemiddelde vraagprijs € 484.538
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 296.835
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Waalwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Waalwijk is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Waalwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Waalwijk.

Woningen recent verkocht in Waalwijk

Er zijn recent 297 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waalwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Waalwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Waalwijk. Een eengezinswoning in Waalwijk komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Waalwijk

In Waalwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Waalwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Waalwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Waalwijk

Starterswoningen in gemeente Waalwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Waalwijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Waalwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Waalwijk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Waalwijk

Wil je een huis kopen in gemeente Waalwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Waalwijk . Er staan momenteel 108 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Waalwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Waalwijk.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Waalwijk. Zoek je huurwoning in gemeente Waalwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Waalwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Waalwijk is 3.553 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.255 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Waalwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Waalwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Waalwijk

De gemeente Waalwijk telt 3 plaatsen.

Sprang-Capelle Waalwijk Waspik

Wijken van Waalwijk

Waalwijk bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.