Huizenmarkt Binnenstad in Vlissingen (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Binnenstad

Woningmarkt Binnenstad

Binnenstad is een wijk in de plaats Vlissingen binnen de gemeente Vlissingen. Deze wijk telt volgens het CBS 7.785 inwoners. Momenteel staan er 79 woningen te koop en zijn er recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 282.627 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 79
Woningen recent verkocht 65
Gemiddelde vraagprijs € 282.627
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Binnenstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Binnenstad is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Binnenstad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Binnenstad.

Woningen recent verkocht in Binnenstad

Er zijn recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Binnenstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Binnenstad. Een portiekflat in Binnenstad komt het meest (33%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Binnenstad

In Binnenstad wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Binnenstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Binnenstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Binnenstad
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Binnenstad

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Binnenstad vergeleken met de Vlissingen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Binnenstad waar ligt dat?

Woningen te koop Binnenstad

Wil je een huis kopen in Binnenstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Binnenstad . Er staan momenteel 79 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Binnenstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Binnenstad.

Bekijk hier alle koopwoningen in Binnenstad. Zoek je huurwoning in Binnenstad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Binnenstad

Starterswoningen in Binnenstad zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Binnenstad zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Binnenstad zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Binnenstad? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Binnenstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Binnenstad is 2.821 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.684 euro).

Leeftijden Binnenstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Binnenstad vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Binnenstad

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Binnenstad? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Binnenstad

Oude Binnenstad Scheldestraat e.o. Stadhuisplein e.o. Scheldekwartier