De Huizenmarkt gemeente Valkenburg aan de Geul (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Valkenburg aan de Geul

Woningmarkt Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.415 inwoners. Momenteel staan er 64 woningen te koop en zijn er recent 44 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenburg aan de Geul. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 64
Woningen recent verkocht 44
Gemiddelde vraagprijs € 613.971
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Valkenburg aan de Geul

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Valkenburg aan de Geul is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Valkenburg aan de Geul moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Valkenburg aan de Geul.

Woningen recent verkocht in Valkenburg aan de Geul

Er zijn recent 44 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenburg aan de Geul. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Valkenburg aan de Geul.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Valkenburg aan de Geul. Een eengezinswoning in Valkenburg aan de Geul komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Valkenburg aan de Geul

In Valkenburg aan de Geul wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Valkenburg aan de Geul

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Valkenburg aan de Geul (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Valkenburg aan de Geul
Binnenring: Nederland

Valkenburg aan de Geul waar ligt dat?

Woningen te koop Valkenburg aan de Geul

Wil je een huis kopen in Valkenburg aan de Geul? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Valkenburg aan de Geul . Er staan momenteel 64 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Valkenburg aan de Geul alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Valkenburg aan de Geul.

Bekijk hier alle koopwoningen in Valkenburg aan de Geul. Zoek je huurwoning in Valkenburg aan de Geul? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Valkenburg aan de Geul

Starterswoningen in Valkenburg aan de Geul zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Valkenburg aan de Geul zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Valkenburg aan de Geul zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Valkenburg aan de Geul? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Valkenburg aan de Geul

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Valkenburg aan de Geul is 3.038 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.595 euro).

Leeftijden Valkenburg aan de Geul

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Valkenburg aan de Geul vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Valkenburg aan de Geul

De gemeente Valkenburg aan de Geul telt 4 plaatsen.

Berg en Terblijt Schin op Geul Valkenburg Walem

Alle wijken van Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.