Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Valkenburg aan de Geul

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Valkenburg aan de Geul met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.415 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenburg aan de Geul. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 268.842.

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 45
Gemiddelde vraagprijs € 572.465
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 268.842
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Valkenburg aan de Geul

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Valkenburg aan de Geul is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Valkenburg aan de Geul moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Valkenburg aan de Geul.

Woningen recent verkocht in Valkenburg aan de Geul

Er zijn recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenburg aan de Geul. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Valkenburg aan de Geul.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Valkenburg aan de Geul. Een eengezinswoning in Valkenburg aan de Geul komt het meest (53%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Valkenburg aan de Geul

In Valkenburg aan de Geul wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Valkenburg aan de Geul

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Valkenburg aan de Geul (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Valkenburg aan de Geul

Starterswoningen in gemeente Valkenburg aan de Geul zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Valkenburg aan de Geul zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Valkenburg aan de Geul zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Valkenburg aan de Geul? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Valkenburg aan de Geul

Wil je een huis kopen in gemeente Valkenburg aan de Geul? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Valkenburg aan de Geul . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Valkenburg aan de Geul alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Valkenburg aan de Geul.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Valkenburg aan de Geul. Zoek je huurwoning in gemeente Valkenburg aan de Geul? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Valkenburg aan de Geul

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Valkenburg aan de Geul is 2.869 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.038 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Valkenburg aan de Geul

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Valkenburg aan de Geul vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Valkenburg aan de Geul

De gemeente Valkenburg aan de Geul telt 4 plaatsen.

Berg en Terblijt Schin op Geul Valkenburg Walem

Wijken van Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.