De Huizenmarkt in Valkenburg (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Valkenburg

Woningmarkt Valkenburg

Valkenburg is een plaats in de gemeente Katwijk. Deze plaats telt volgens het CBS 64.920 inwoners. Momenteel staan er 55 woningen te koop en zijn er recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 533.052 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 55
Woningen recent verkocht 48
Gemiddelde vraagprijs € 533.052
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Valkenburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Valkenburg is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Valkenburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Valkenburg.

Woningen recent verkocht in Valkenburg

Er zijn recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Valkenburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Valkenburg. Een eengezinswoning in Valkenburg komt het meest (49%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Valkenburg

In Valkenburg wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Valkenburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Valkenburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Valkenburg
Binnenring: Nederland

Valkenburg waar ligt dat?

Woningen te koop Valkenburg

Wil je een huis kopen in Valkenburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Valkenburg . Er staan momenteel 55 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Valkenburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Valkenburg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Valkenburg. Zoek je huurwoning in Valkenburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Valkenburg

Starterswoningen in Valkenburg zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Valkenburg zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Valkenburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Valkenburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Valkenburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Valkenburg is 4.333 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.920 euro).

Leeftijden Valkenburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Valkenburg vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Valkenburg

Valkenburg bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.