Huizenmarkt Doorn-Centrum in Doorn (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Doorn-Centrum

Woningmarkt Doorn-Centrum

Doorn-Centrum is een buurt in de wijk Doorn en plaats Doorn binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze buurt telt volgens het CBS 10.155 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doorn-Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 653.296 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 653.296
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Doorn-Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Doorn-Centrum is 39 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Doorn-Centrum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Doorn-Centrum

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doorn-Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Doorn-Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Doorn-Centrum. Een eengezinswoning in Doorn-Centrum komt het meest (62%) voor. Daarna komt een villa met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Doorn-Centrum

In Doorn-Centrum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Doorn-Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Doorn-Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Doorn-Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Doorn-Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Doorn-Centrum vergeleken met de Utrechtse Heuvelrug en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Doorn-Centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Doorn-Centrum

Wil je een huis kopen in Doorn-Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Doorn-Centrum . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Doorn-Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Doorn-Centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Doorn-Centrum. Zoek je huurwoning in Doorn-Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Doorn-Centrum

Starterswoningen in Doorn-Centrum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Doorn-Centrum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Doorn-Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Doorn-Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Doorn-Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Doorn-Centrum is 4.639 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.692 euro).

Leeftijden Doorn-Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Doorn-Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Doorn-Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Doorn-Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Doorn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Doorn-Centrum Oudeweg Doorn-West Doorn-Zuid De Wijngaard Verspreide huizen op de Heuvelrug-Oost Verspreide huizen op de Heuvelrug-West Verspreide huizen in het Lage Land

Alle straten van Doorn-Centrum

Doorn-Centrum bestaat uit 48 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.