Huizenmarkt Tolsteeg en Rotsoord in Utrecht (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Tolsteeg en Rotsoord

Woningmarkt Tolsteeg en Rotsoord

Tolsteeg en Rotsoord is een buurt in de wijk Zuid en plaats Utrecht binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 27.325 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tolsteeg en Rotsoord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 352.511 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 30
Gemiddelde vraagprijs € 352.511
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Tolsteeg en Rotsoord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Tolsteeg en Rotsoord is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Tolsteeg en Rotsoord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Tolsteeg en Rotsoord.

Woningen recent verkocht in Tolsteeg en Rotsoord

Er zijn recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tolsteeg en Rotsoord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Tolsteeg en Rotsoord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Tolsteeg en Rotsoord. Een portiekflat in Tolsteeg en Rotsoord komt het meest (61%) voor. Daarna komt een maisonnette met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Tolsteeg en Rotsoord

In Tolsteeg en Rotsoord wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Tolsteeg en Rotsoord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Tolsteeg en Rotsoord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Tolsteeg en Rotsoord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Tolsteeg en Rotsoord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Tolsteeg en Rotsoord vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Tolsteeg en Rotsoord waar ligt dat?

Woningen te koop Tolsteeg en Rotsoord

Wil je een huis kopen in Tolsteeg en Rotsoord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Tolsteeg en Rotsoord . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Tolsteeg en Rotsoord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Tolsteeg en Rotsoord.

Bekijk hier alle koopwoningen in Tolsteeg en Rotsoord. Zoek je huurwoning in Tolsteeg en Rotsoord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Tolsteeg en Rotsoord

Starterswoningen in Tolsteeg en Rotsoord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Tolsteeg en Rotsoord zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Tolsteeg en Rotsoord zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Tolsteeg en Rotsoord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Tolsteeg en Rotsoord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Tolsteeg en Rotsoord is 5.098 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.991 euro).

Leeftijden Tolsteeg en Rotsoord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Tolsteeg en Rotsoord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Tolsteeg en Rotsoord

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Tolsteeg en Rotsoord. De buurt zelf valt binnen de wijk Zuid in de gemeente Utrecht.

Lunetten-Noord Lunetten-Zuid Tolsteeg en Rotsoord Oud Hoograven-Noord Oud Hoograven-Zuid Bokkenbuurt Nieuw Hoograven-Noord Nieuw Hoograven-Zuid

Alle straten van Tolsteeg en Rotsoord

Tolsteeg en Rotsoord bestaat uit 25 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.