Huizenmarkt Scherpenisse in Poortvliet (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Scherpenisse

Woningmarkt Scherpenisse

Scherpenisse is een wijk in de plaats Poortvliet binnen de gemeente Tholen. Deze wijk telt volgens het CBS 1.780 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scherpenisse. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 352.171 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 352.171
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Scherpenisse

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scherpenisse is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scherpenisse moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Scherpenisse.

Woningen recent verkocht in Scherpenisse

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scherpenisse. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scherpenisse.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scherpenisse. Een eengezinswoning in Scherpenisse komt het meest (90%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scherpenisse

In Scherpenisse wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Scherpenisse

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Scherpenisse (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Scherpenisse
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Scherpenisse

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Scherpenisse vergeleken met de Tholen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Scherpenisse waar ligt dat?

Woningen te koop Scherpenisse

Wil je een huis kopen in Scherpenisse? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scherpenisse . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scherpenisse alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scherpenisse.

Bekijk hier alle koopwoningen in Scherpenisse. Zoek je huurwoning in Scherpenisse? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Scherpenisse

Starterswoningen in Scherpenisse zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Scherpenisse zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scherpenisse zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Scherpenisse? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Scherpenisse

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scherpenisse is 2.342 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.726 euro).

Leeftijden Scherpenisse

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scherpenisse vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Scherpenisse

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Scherpenisse? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Scherpenisse

Scherpenisse Verspreide huizen Scherpenisse