Alle woningmarktinfo Makkum

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Makkum

Een eerste blik op Makkum

Makkum is een buurt in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze buurt telt volgens het CBS 3.475 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 360.665 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 360.665
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Makkum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Makkum is 41 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Makkum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Makkum

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Makkum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Makkum. Een eengezinswoning in Makkum komt het meest (76%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Makkum

In Makkum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Makkum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Makkum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Makkum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Makkum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Makkum vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Makkum

Wil je een huis kopen in Makkum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Makkum . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Makkum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Makkum.

Zoek je huurwoning in Makkum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Makkum.

Huizenprijzen in Makkum

Starterswoningen in Makkum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Makkum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Makkum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Makkum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Makkum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Makkum is 2.360 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.608 euro).

Leeftijden Makkum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Makkum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Makkum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Makkum. De buurt zelf valt binnen de wijk Makkum in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Makkum Verspreide huizen Makkum

Alle straten van Makkum

Makkum bestaat uit 77 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen