logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Schiedam

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Schiedam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Schiedam

Schiedam is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 80.628 inwoners. Momenteel staan er 151 woningen te koop en zijn er recent 442 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiedam. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 246.962.

Woningen te koop 151
Woningen recent verkocht 442
Gemiddelde vraagprijs € 373.458
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 246.962
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Schiedam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schiedam is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schiedam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schiedam.

Woningen recent verkocht in Schiedam

Er zijn recent 442 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiedam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schiedam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schiedam. Een galerijflat in Schiedam komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schiedam

In Schiedam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schiedam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schiedam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Schiedam

Starterswoningen in gemeente Schiedam zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Schiedam zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Schiedam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Schiedam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Schiedam

Wil je een huis kopen in gemeente Schiedam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Schiedam . Er staan momenteel 151 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schiedam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schiedam.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Schiedam. Zoek je huurwoning in gemeente Schiedam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Schiedam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schiedam is 3.316 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.308 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Schiedam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schiedam vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Schiedam

De gemeente Schiedam telt 1 plaats.

Schiedam

Wijken van Schiedam

Schiedam bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.