Huizenmarkt Binnenstad in Roermond (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Binnenstad

Woningmarkt Binnenstad

Binnenstad is een buurt in de wijk Centrum en plaats Roermond binnen de gemeente Roermond. Deze buurt telt volgens het CBS 10.160 inwoners. Momenteel staan er 51 woningen te koop en zijn er recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 434.471 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 51
Woningen recent verkocht 72
Gemiddelde vraagprijs € 434.471
Percentage gezinnen met kinderen 17%

Verkoopduur woningen in Binnenstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Binnenstad is 36 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Binnenstad kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Binnenstad

Er zijn recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Binnenstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Binnenstad. Een portiekflat in Binnenstad komt het meest (35%) voor. Daarna komt een galerijflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Binnenstad

In Binnenstad wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Binnenstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Binnenstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Binnenstad
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Binnenstad

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Binnenstad vergeleken met de Roermond en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Binnenstad waar ligt dat?

Woningen te koop Binnenstad

Wil je een huis kopen in Binnenstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Binnenstad . Er staan momenteel 51 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Binnenstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Binnenstad.

Bekijk hier alle koopwoningen in Binnenstad. Zoek je huurwoning in Binnenstad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Binnenstad

Starterswoningen in Binnenstad zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Binnenstad zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Binnenstad zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Binnenstad? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Binnenstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Binnenstad is 2.941 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.425 euro).

Leeftijden Binnenstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Binnenstad vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Binnenstad

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Binnenstad. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Roermond.

Binnenstad Voorstad Roer-Zuid Roerzicht Willem-Alexander

Alle straten van Binnenstad

Binnenstad bestaat uit 81 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.