De Huizenmarkt gemeente Oostzaan (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oostzaan

Woningmarkt Oostzaan

Oostzaan is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 9.735 inwoners. Momenteel staan er 21 woningen te koop en zijn er recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oostzaan. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 419.513.

Woningen te koop 21
Woningen recent verkocht 56
Gemiddelde vraagprijs € 625.854
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 419.513
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Oostzaan

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oostzaan is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oostzaan moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oostzaan.

Woningen recent verkocht in Oostzaan

Er zijn recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oostzaan. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oostzaan.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oostzaan. Een eengezinswoning in Oostzaan komt het meest (68%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oostzaan

In Oostzaan wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oostzaan

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oostzaan (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oostzaan
Binnenring: Nederland

Oostzaan waar ligt dat?

Woningen te koop Oostzaan

Wil je een huis kopen in Oostzaan? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oostzaan . Er staan momenteel 21 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oostzaan alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oostzaan.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oostzaan. Zoek je huurwoning in Oostzaan? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oostzaan

Starterswoningen in Oostzaan zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oostzaan zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oostzaan zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oostzaan? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oostzaan

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oostzaan is 4.790 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.520 euro).

Leeftijden Oostzaan

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oostzaan vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oostzaan

De gemeente Oostzaan telt 1 plaats.

Oostzaan

Alle wijken van Oostzaan

Oostzaan bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00