logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Oostzaan

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Oostzaan met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Oostzaan

Oostzaan is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 9.720 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oostzaan. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 419.513.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 54
Gemiddelde vraagprijs € 725.748
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 419.513
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Oostzaan

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oostzaan is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oostzaan moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oostzaan.

Woningen recent verkocht in Oostzaan

Er zijn recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oostzaan. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oostzaan.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oostzaan. Een eengezinswoning in Oostzaan komt het meest (70%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oostzaan

In Oostzaan wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oostzaan

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oostzaan (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Oostzaan

Starterswoningen in gemeente Oostzaan zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Oostzaan zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Oostzaan zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Oostzaan? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Oostzaan

Wil je een huis kopen in gemeente Oostzaan? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Oostzaan . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oostzaan alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oostzaan.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Oostzaan. Zoek je huurwoning in gemeente Oostzaan? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oostzaan

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oostzaan is 4.890 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.795 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oostzaan

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oostzaan vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oostzaan

De gemeente Oostzaan telt 1 plaats.

Oostzaan

Wijken van Oostzaan

Oostzaan bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00