Huizenmarkt Schiekamp in Spijkenisse (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schiekamp

Woningmarkt Schiekamp

Schiekamp is een wijk in de plaats Spijkenisse binnen de gemeente Nissewaard. Deze wijk telt volgens het CBS 3.165 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiekamp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 241.394 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 39
Gemiddelde vraagprijs € 241.394
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Schiekamp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schiekamp is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schiekamp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schiekamp.

Woningen recent verkocht in Schiekamp

Er zijn recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiekamp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schiekamp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schiekamp. Een portiekflat in Schiekamp komt het meest (50%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schiekamp

In Schiekamp wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schiekamp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schiekamp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schiekamp
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schiekamp

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schiekamp vergeleken met de Nissewaard en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Schiekamp waar ligt dat?

Woningen te koop Schiekamp

Wil je een huis kopen in Schiekamp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schiekamp . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schiekamp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schiekamp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schiekamp. Zoek je huurwoning in Schiekamp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schiekamp

Starterswoningen in Schiekamp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schiekamp zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schiekamp zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schiekamp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schiekamp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schiekamp is 3.237 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.075 euro).

Leeftijden Schiekamp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schiekamp vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Schiekamp

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Schiekamp? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Schiekamp

Schiekamp-Noord Schiekamp-Zuid