Huizenmarkt Schiekamp-Zuid in Spijkenisse (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schiekamp-Zuid

Woningmarkt Schiekamp-Zuid

Schiekamp-Zuid is een buurt in de wijk Schiekamp en plaats Spijkenisse binnen de gemeente Nissewaard. Deze buurt telt volgens het CBS 3.165 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiekamp-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 231.722 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 23
Gemiddelde vraagprijs € 231.722
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Schiekamp-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schiekamp-Zuid is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schiekamp-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schiekamp-Zuid.

Woningen recent verkocht in Schiekamp-Zuid

Er zijn recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiekamp-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schiekamp-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schiekamp-Zuid. Een portiekflat in Schiekamp-Zuid komt het meest (44%) voor. Daarna komt een maisonnette met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schiekamp-Zuid

In Schiekamp-Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schiekamp-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schiekamp-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schiekamp-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schiekamp-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schiekamp-Zuid vergeleken met de Nissewaard en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Schiekamp-Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop Schiekamp-Zuid

Wil je een huis kopen in Schiekamp-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schiekamp-Zuid . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schiekamp-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schiekamp-Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schiekamp-Zuid. Zoek je huurwoning in Schiekamp-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schiekamp-Zuid

Starterswoningen in Schiekamp-Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schiekamp-Zuid zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schiekamp-Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schiekamp-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schiekamp-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schiekamp-Zuid is 3.154 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.854 euro).

Leeftijden Schiekamp-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schiekamp-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Schiekamp-Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Schiekamp-Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Schiekamp in de gemeente Nissewaard.

Schiekamp-Noord Schiekamp-Zuid

Alle straten van Schiekamp-Zuid

Schiekamp-Zuid bestaat uit 27 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.