Dodewaard in gemeente Neder-Betuwe

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dodewaard

Een eerste blik op Dodewaard

Dodewaard is een wijk in de gemeente Neder-Betuwe. Deze wijk telt volgens het CBS 4.380 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorboud in Dodewaard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 482.549 euro.

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 482.549
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Dodewaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dodewaard is 50 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dodewaard kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Dodewaard

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dodewaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dodewaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dodewaard. Een eengezinswoning in Dodewaard komt het meest (59%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dodewaard

In Dodewaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dodewaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dodewaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dodewaard
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dodewaard

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dodewaard vergeleken met de Neder-Betuwe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Dodewaard

Wil je een huis kopen in Dodewaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dodewaard. Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dodewaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dodewaard.

Huizenprijzen in Dodewaard

Starterswoningen in Dodewaard zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dodewaard zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dodewaard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dodewaard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dodewaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dodewaard is 2.606 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.437 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Dodewaard is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Dodewaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dodewaard vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dodewaard

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dodewaard? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dodewaard

Kom Dodewaard met Hien Kom Wely Verspreide huizen Dodewaard-Oost en Wely Verspreide huizen Dodewaard-West

Instellingen zijn opgeslagen