Huizenmarkt Dodewaard in Dodewaard (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dodewaard

Woningmarkt Dodewaard

Dodewaard is een wijk in de plaats Dodewaard binnen de gemeente Neder-Betuwe. Deze wijk telt volgens het CBS 4.380 inwoners. Momenteel staan er 20 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dodewaard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 484.317 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 20
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 484.317
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Dodewaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dodewaard is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dodewaard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dodewaard.

Woningen recent verkocht in Dodewaard

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dodewaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dodewaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dodewaard. Een eengezinswoning in Dodewaard komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dodewaard

In Dodewaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dodewaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dodewaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dodewaard
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dodewaard

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dodewaard vergeleken met de Neder-Betuwe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dodewaard waar ligt dat?

Woningen te koop Dodewaard

Wil je een huis kopen in Dodewaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dodewaard . Er staan momenteel 20 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dodewaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dodewaard.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dodewaard. Zoek je huurwoning in Dodewaard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dodewaard

Starterswoningen in Dodewaard zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dodewaard zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dodewaard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dodewaard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dodewaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dodewaard is 3.593 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.370 euro).

Leeftijden Dodewaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dodewaard vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dodewaard

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dodewaard? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dodewaard

Kom Dodewaard met Hien Kom Wely Verspreide huizen Dodewaard-Oost en Wely Verspreide huizen Dodewaard-West