Alle woningmarktinfo Opheusden

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Opheusden

Een eerste blik op Opheusden

Opheusden is een buurt in de gemeente Neder-Betuwe. Deze buurt telt volgens het CBS 12.130 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opheusden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 443.944 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 39
Gemiddelde vraagprijs € 443.944
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Opheusden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Opheusden is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Opheusden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Opheusden.

Woningen recent verkocht in Opheusden

Er zijn recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opheusden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Opheusden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Opheusden. Een eengezinswoning in Opheusden komt het meest (83%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Opheusden

In Opheusden wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Opheusden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Opheusden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Opheusden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Opheusden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Opheusden vergeleken met de Neder-Betuwe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Opheusden

Wil je een huis kopen in Opheusden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Opheusden . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Opheusden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Opheusden.

Zoek je huurwoning in Opheusden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Opheusden.

Huizenprijzen in Opheusden

Starterswoningen in Opheusden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Opheusden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Opheusden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Opheusden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Opheusden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Opheusden is 4.020 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.258 euro).

Leeftijden Opheusden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Opheusden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Opheusden

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Opheusden. De buurt zelf valt binnen de wijk Kesteren in de gemeente Neder-Betuwe.

Kesteren Opheusden Verspreide huizen Lede en Oudewaard Verspreide huizen Kesteren Verspreide huizen Opheusden Verspreide huizen poldergebied

Alle straten van Opheusden

Opheusden bestaat uit 66 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen