logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Montfoort

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Montfoort met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Montfoort

Montfoort is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 13.929 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Montfoort. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 365.729.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 34
Gemiddelde vraagprijs € 597.841
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 365.729
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Montfoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Montfoort is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Montfoort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Montfoort.

Woningen recent verkocht in Montfoort

Er zijn recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Montfoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Montfoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Montfoort. Een eengezinswoning in Montfoort komt het meest (68%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Montfoort

In Montfoort wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Montfoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Montfoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Montfoort

Starterswoningen in gemeente Montfoort zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Montfoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Montfoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Montfoort? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Montfoort

Wil je een huis kopen in gemeente Montfoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Montfoort . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Montfoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Montfoort.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Montfoort. Zoek je huurwoning in gemeente Montfoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Montfoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Montfoort is 4.010 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.738 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Montfoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Montfoort vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Montfoort

De gemeente Montfoort telt 2 plaatsen.

Linschoten Montfoort

Wijken van Montfoort

Montfoort bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.