De Huizenmarkt gemeente Montfoort (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Montfoort

Woningmarkt Montfoort

Montfoort is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 14.685 inwoners. Momenteel staan er 32 woningen te koop en zijn er recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Montfoort. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 32
Woningen recent verkocht 36
Gemiddelde vraagprijs € 517.722
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Montfoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Montfoort is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Montfoort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Montfoort.

Woningen recent verkocht in Montfoort

Er zijn recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Montfoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Montfoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Montfoort. Een eengezinswoning in Montfoort komt het meest (67%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Montfoort

In Montfoort wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Montfoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Montfoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Montfoort
Binnenring: Nederland

Montfoort waar ligt dat?

Woningen te koop Montfoort

Wil je een huis kopen in Montfoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Montfoort . Er staan momenteel 32 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Montfoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Montfoort.

Bekijk hier alle koopwoningen in Montfoort. Zoek je huurwoning in Montfoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Montfoort

Starterswoningen in Montfoort zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Montfoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Montfoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Montfoort? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Montfoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Montfoort is 3.685 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.652 euro).

Leeftijden Montfoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Montfoort vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Montfoort

De gemeente Montfoort telt 2 plaatsen.

Linschoten Montfoort

Alle wijken van Montfoort

Montfoort bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.