De Huizenmarkt in Montfoort (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Montfoort

Woningmarkt Montfoort

Montfoort is een plaats in de gemeente Montfoort. Deze plaats telt volgens het CBS 14.685 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 40 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Montfoort. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 522.251 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 40
Gemiddelde vraagprijs € 522.251
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Montfoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Montfoort is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Montfoort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Montfoort.

Woningen recent verkocht in Montfoort

Er zijn recent 40 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Montfoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Montfoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Montfoort. Een eengezinswoning in Montfoort komt het meest (64%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Montfoort

In Montfoort wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Montfoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Montfoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Montfoort
Binnenring: Nederland

Montfoort waar ligt dat?

Woningen te koop Montfoort

Wil je een huis kopen in Montfoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Montfoort . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Montfoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Montfoort.

Bekijk hier alle koopwoningen in Montfoort. Zoek je huurwoning in Montfoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Montfoort

Starterswoningen in Montfoort zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Montfoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Montfoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Montfoort? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Montfoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Montfoort is 3.744 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.393 euro).

Leeftijden Montfoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Montfoort vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Montfoort

Montfoort bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.