Huizenmarkt Westerbork in Westerbork (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Westerbork

Woningmarkt Westerbork

Westerbork is een buurt in de wijk Westerbork en plaats Westerbork binnen de gemeente Midden-Drenthe. Deze buurt telt volgens het CBS 4.805 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerbork. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 500.494 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 500.494
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Westerbork

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerbork is 38 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerbork kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Westerbork

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerbork. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerbork.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerbork. Een eengezinswoning in Westerbork komt het meest (81%) voor. Daarna komt een villa met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerbork

In Westerbork wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westerbork

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westerbork (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westerbork
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Westerbork

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Westerbork vergeleken met de Midden-Drenthe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Westerbork waar ligt dat?

Woningen te koop Westerbork

Wil je een huis kopen in Westerbork? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westerbork . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerbork alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerbork.

Bekijk hier alle koopwoningen in Westerbork. Zoek je huurwoning in Westerbork? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Westerbork

Starterswoningen in Westerbork zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Westerbork zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westerbork zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westerbork? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westerbork

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerbork is 3.301 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.972 euro).

Leeftijden Westerbork

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerbork vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Westerbork

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Westerbork. De buurt zelf valt binnen de wijk Westerbork in de gemeente Midden-Drenthe.

Westerbork Eursinge Verspreide huizen Westerbork

Alle straten van Westerbork

Westerbork bestaat uit 103 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.