Huizenmarkt Spier in Spier (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Spier

Woningmarkt Spier

Spier is een buurt in de wijk Spier en plaats Spier binnen de gemeente Midden-Drenthe. Deze buurt telt volgens het CBS 345 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Spier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 547.716 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 547.716
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Spier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Spier is 51 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Spier kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Spier

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Spier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Spier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Spier. Een eengezinswoning in Spier komt het meest (77%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Spier

In Spier wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Spier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Spier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Spier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Spier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Spier vergeleken met de Midden-Drenthe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Spier waar ligt dat?

Woningen te koop Spier

Wil je een huis kopen in Spier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Spier . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Spier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Spier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Spier. Zoek je huurwoning in Spier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Spier

Starterswoningen in Spier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Spier zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Spier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Spier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Spier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Spier is 3.077 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.173 euro).

Leeftijden Spier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Spier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Spier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Spier. De buurt zelf valt binnen de wijk Spier in de gemeente Midden-Drenthe.

Spier Verspreide huizen Spier

Alle straten van Spier

Spier bestaat uit 6 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.