Huizenprijzen en de huizenmarkt Zaailand in Leeuwarden

Begrijp de huizenprijzen in Zaailand Leeuwarden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Zaailand Leeuwarden

Zaailand is een buurt in de wijk Binnenstad en plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze buurt telt volgens het CBS 5.265 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaailand. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 477.027 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 477.027
Percentage gezinnen met kinderen 6%

Verkoopduur woningen in Zaailand

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zaailand is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zaailand moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zaailand.

Woningen recent verkocht in Zaailand

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaailand. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zaailand.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zaailand. Een portiekflat in Zaailand komt het meest (48%) voor. Daarna komt een galerijflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zaailand

In Zaailand wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zaailand

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zaailand (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Zaailand

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zaailand vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Huizenprijzen in Zaailand Leeuwarden

Starterswoningen in Zaailand Leeuwarden zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zaailand Leeuwarden zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zaailand Leeuwarden zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Zaailand Leeuwarden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Zaailand Leeuwarden

Wil je een huis kopen in Zaailand Leeuwarden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zaailand Leeuwarden . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zaailand alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zaailand.

Bekijk alle koopwoningen in Zaailand Leeuwarden. Zoek je huurwoning in Zaailand Leeuwarden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zaailand

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zaailand is 3.473 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.712 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zaailand

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zaailand vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Zaailand

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Zaailand. De buurt zelf valt binnen de wijk Binnenstad in de gemeente Leeuwarden.

De Waag Nieuwestad Oldehove Grote Kerkbuurt Hoek Blokhuisplein Zaailand Stationskwartier

Alle straten van Zaailand

Zaailand bestaat uit 11 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.