Spekholzerheide

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Spekholzerheide

Een eerste blik op Spekholzerheide

Spekholzerheide is een buurt in de gemeente Kerkrade. Deze buurt telt volgens het CBS 14.430 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Spekholzerheide. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 266.168 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 266.168
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Spekholzerheide

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Spekholzerheide is 42 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Spekholzerheide kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Spekholzerheide

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Spekholzerheide. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Spekholzerheide.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Spekholzerheide. Een eengezinswoning in Spekholzerheide komt het meest (61%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Spekholzerheide

In Spekholzerheide wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Spekholzerheide

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Spekholzerheide (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Spekholzerheide
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Spekholzerheide

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Spekholzerheide vergeleken met de Kerkrade en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Spekholzerheide

Wil je een huis kopen in Spekholzerheide? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Spekholzerheide. Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Spekholzerheide alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Spekholzerheide.

Huizenprijzen in Spekholzerheide

Starterswoningen in Spekholzerheide zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Spekholzerheide zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Spekholzerheide zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Spekholzerheide? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Spekholzerheide

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Spekholzerheide is 1.533 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (1.478 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Spekholzerheide is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Spekholzerheide

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Spekholzerheide vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Spekholzerheide

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Spekholzerheide. De buurt zelf valt binnen de wijk Kerkrade-West in de gemeente Kerkrade.

Spekholzerheide Heilust Terwinselen Kaalheide Gracht Verspreide huizen Dentgenbach

Alle straten van Spekholzerheide

Spekholzerheide bestaat uit 40 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen