logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Kerkrade

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Kerkrade met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Kerkrade

Kerkrade is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 45.620 inwoners. Momenteel staan er 93 woningen te koop en zijn er recent 197 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kerkrade. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 171.693.

Woningen te koop 93
Woningen recent verkocht 197
Gemiddelde vraagprijs € 279.778
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 171.693
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Kerkrade

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kerkrade is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kerkrade moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kerkrade.

Woningen recent verkocht in Kerkrade

Er zijn recent 197 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kerkrade. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kerkrade.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kerkrade. Een eengezinswoning in Kerkrade komt het meest (61%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kerkrade

In Kerkrade wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kerkrade

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kerkrade (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Kerkrade

Starterswoningen in gemeente Kerkrade zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Kerkrade zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Kerkrade zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Kerkrade? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Kerkrade

Wil je een huis kopen in gemeente Kerkrade? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Kerkrade . Er staan momenteel 93 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kerkrade alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kerkrade.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Kerkrade. Zoek je huurwoning in gemeente Kerkrade? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Kerkrade

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kerkrade is 2.066 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.976 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Kerkrade

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kerkrade vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Kerkrade

De gemeente Kerkrade telt 2 plaatsen.

Eygelshoven Kerkrade

Wijken van Kerkrade

Kerkrade bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.