De Huizenmarkt in Kerkrade (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kerkrade

Woningmarkt Kerkrade

Kerkrade is een plaats in de gemeente Kerkrade. Deze plaats telt volgens het CBS 45.815 inwoners. Momenteel staan er 128 woningen te koop en zijn er recent 194 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kerkrade. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 268.013 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 128
Woningen recent verkocht 194
Gemiddelde vraagprijs € 268.013
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Kerkrade

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kerkrade is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kerkrade moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kerkrade.

Woningen recent verkocht in Kerkrade

Er zijn recent 194 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kerkrade. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kerkrade.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kerkrade. Een eengezinswoning in Kerkrade komt het meest (61%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kerkrade

In Kerkrade wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kerkrade

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kerkrade (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kerkrade
Binnenring: Nederland

Kerkrade waar ligt dat?

Woningen te koop Kerkrade

Wil je een huis kopen in Kerkrade? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kerkrade . Er staan momenteel 128 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kerkrade alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kerkrade.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kerkrade. Zoek je huurwoning in Kerkrade? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kerkrade

Starterswoningen in Kerkrade zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Kerkrade zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kerkrade zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kerkrade? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kerkrade

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kerkrade is 1.935 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.841 euro).

Leeftijden Kerkrade

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kerkrade vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Kerkrade

Kerkrade bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.