Huizenmarkt Koestal in Katwijk (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Koestal

Woningmarkt Koestal

Koestal is een buurt in de wijk Katwijk aan den Rijn en plaats Katwijk binnen de gemeente Katwijk. Deze buurt telt volgens het CBS 11.595 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koestal. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 414.515 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 414.515
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Koestal

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koestal is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koestal moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koestal.

Woningen recent verkocht in Koestal

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koestal. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koestal.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koestal. Een portiekflat in Koestal komt het meest (69%) voor. Daarna komt een maisonnette met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koestal

In Koestal wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Koestal

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Koestal (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Koestal
Binnenring: Nederland

Koestal waar ligt dat?

Woningen te koop Koestal

Wil je een huis kopen in Koestal? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Koestal . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Koestal alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koestal.

Bekijk hier alle koopwoningen in Koestal. Zoek je huurwoning in Koestal? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Koestal

Starterswoningen in Koestal zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Koestal zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Koestal zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Koestal? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Koestal

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koestal is 4.418 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.872 euro).

Leeftijden Koestal

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koestal vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Koestal

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Koestal. De buurt zelf valt binnen de wijk Katwijk aan den Rijn in de gemeente Katwijk.

Dorp 't Sandt Molenwijk Cleijn Duin Koestal Zanderij

Alle straten van Koestal

Koestal bestaat uit 14 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.