Huizenmarkt Raadhuiskwartier in Hilversum (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Raadhuiskwartier

Woningmarkt Raadhuiskwartier

Raadhuiskwartier is een buurt in de wijk Noordwest en plaats Hilversum binnen de gemeente Hilversum. Deze buurt telt volgens het CBS 7.420 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raadhuiskwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 1.036.040 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 1.036.040
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Raadhuiskwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Raadhuiskwartier is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Raadhuiskwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Raadhuiskwartier.

Woningen recent verkocht in Raadhuiskwartier

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raadhuiskwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Raadhuiskwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Raadhuiskwartier. Een villa in Raadhuiskwartier komt het meest (46%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 41% het meest voor.

Gezinssamenstelling Raadhuiskwartier

In Raadhuiskwartier wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Raadhuiskwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Raadhuiskwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Raadhuiskwartier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Raadhuiskwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Raadhuiskwartier vergeleken met de Hilversum en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Raadhuiskwartier waar ligt dat?

Woningen te koop Raadhuiskwartier

Wil je een huis kopen in Raadhuiskwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Raadhuiskwartier . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Raadhuiskwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Raadhuiskwartier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Raadhuiskwartier. Zoek je huurwoning in Raadhuiskwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Raadhuiskwartier

Starterswoningen in Raadhuiskwartier zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Raadhuiskwartier zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Raadhuiskwartier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Raadhuiskwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Raadhuiskwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Raadhuiskwartier is 5.301 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (5.218 euro).

Leeftijden Raadhuiskwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Raadhuiskwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Raadhuiskwartier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Raadhuiskwartier. De buurt zelf valt binnen de wijk Noordwest in de gemeente Hilversum.

Boomberg Raadhuiskwartier Trompenberg-Zuid Villaparken Trompenberg-Noord Media Park

Alle straten van Raadhuiskwartier

Raadhuiskwartier bestaat uit 23 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.