logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hillegom

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hillegom met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hillegom

Hillegom is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 22.453 inwoners. Momenteel staan er 68 woningen te koop en zijn er recent 186 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hillegom. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 348.664.

Woningen te koop 68
Woningen recent verkocht 186
Gemiddelde vraagprijs € 518.861
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 348.664
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Hillegom

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hillegom is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hillegom moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hillegom.

Woningen recent verkocht in Hillegom

Er zijn recent 186 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hillegom. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hillegom.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hillegom. Een eengezinswoning in Hillegom komt het meest (53%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hillegom

In Hillegom wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hillegom

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hillegom (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hillegom

Starterswoningen in gemeente Hillegom zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hillegom zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hillegom zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hillegom? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hillegom

Wil je een huis kopen in gemeente Hillegom? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hillegom . Er staan momenteel 68 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hillegom alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hillegom.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hillegom. Zoek je huurwoning in gemeente Hillegom? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hillegom

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hillegom is 4.496 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.006 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hillegom

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hillegom vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hillegom

De gemeente Hillegom telt 1 plaats.

Hillegom

Wijken van Hillegom

Hillegom bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.