Brouwhuis-West

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Brouwhuis-West

Een eerste blik op Brouwhuis-West

Brouwhuis-West is een buurt in de gemeente Helmond. Deze buurt telt volgens het CBS 9.210 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Brouwhuis-West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 228.954 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 30
Gemiddelde vraagprijs € 228.954
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Brouwhuis-West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Brouwhuis-West is 36 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Brouwhuis-West kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Brouwhuis-West

Er zijn recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brouwhuis-West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Brouwhuis-West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Brouwhuis-West. Een eengezinswoning in Brouwhuis-West komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Brouwhuis-West

In Brouwhuis-West wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Brouwhuis-West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Brouwhuis-West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Brouwhuis-West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Brouwhuis-West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Brouwhuis-West vergeleken met de Helmond en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Brouwhuis-West

Wil je een huis kopen in Brouwhuis-West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Brouwhuis-West . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Brouwhuis-West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Brouwhuis-West.

Zoek je huurwoning in Brouwhuis-West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Brouwhuis-West.

Huizenprijzen in Brouwhuis-West

Starterswoningen in Brouwhuis-West zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Brouwhuis-West zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Brouwhuis-West zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Brouwhuis-West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Brouwhuis-West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Brouwhuis-West is 2.186 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.037 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Brouwhuis-West is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Brouwhuis-West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Brouwhuis-West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Brouwhuis-West

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Brouwhuis-West. De buurt zelf valt binnen de wijk Brouwhuis in de gemeente Helmond.

Brouwhuis-Dorp Brouwhuis-West Brouwhuis-Oost Brouwhorst Kloostereind

Alle straten van Brouwhuis-West

Brouwhuis-West bestaat uit 26 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen