Helmond in de gemeente Helmond

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Helmond

Een eerste blik op Helmond

Helmond is een plaats in de gemeente Helmond. Deze plaats telt volgens het CBS 90.825 inwoners. Momenteel staan er 334 woningen te koop en zijn er recent 799 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Helmond. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 421.067 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 334
Woningen recent verkocht 799
Gemiddelde vraagprijs € 421.067
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Helmond

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Helmond is 49 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Helmond kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Helmond

Er zijn recent 799 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helmond. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Helmond.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Helmond. Een eengezinswoning in Helmond komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Helmond

In Helmond wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Helmond

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Helmond (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Helmond
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Helmond

Wil je een huis kopen in Helmond? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Helmond . Er staan momenteel 334 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Helmond alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Helmond.

Zoek je huurwoning in Helmond? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Helmond.

Huizenprijzen in Helmond

Starterswoningen in Helmond zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Helmond zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Helmond zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Helmond? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Helmond

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Helmond is 2.510 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.340 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Helmond is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Helmond

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Helmond vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Helmond

Helmond bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen