Huizenprijzen en de huizenmarkt in Helmond

Begrijp de huizenprijzen in Helmond met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Helmond

Helmond is een plaats in de gemeente Helmond. Deze plaats telt volgens het CBS 90.825 inwoners. Momenteel staan er 139 woningen te koop en zijn er recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helmond. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 450.007 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 139
Woningen recent verkocht 357
Gemiddelde vraagprijs € 450.007
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Helmond

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Helmond is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Helmond moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Helmond.

Woningen recent verkocht in Helmond

Er zijn recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helmond. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Helmond.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Helmond. Een eengezinswoning in Helmond komt het meest (57%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Helmond

In Helmond wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Helmond

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Helmond (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Helmond

Starterswoningen in Helmond zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Helmond zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Helmond zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Helmond? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Helmond

Wil je een huis kopen in Helmond? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Helmond . Er staan momenteel 139 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Helmond alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Helmond.

Bekijk alle koopwoningen in Helmond. Zoek je huurwoning in Helmond? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Helmond

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Helmond is 3.139 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.093 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Helmond

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Helmond vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Helmond

Helmond bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.