Gemeente Heemskerk

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Heemskerk

Een eerste blik op Heemskerk

Heemskerk is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 34.485 inwoners. Momenteel staan er 86 woningen te koop en zijn er recent 325 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Heemskerk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 406.810 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 86
Woningen recent verkocht 325
Gemiddelde vraagprijs € 406.810
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Heemskerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heemskerk is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heemskerk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heemskerk.

Woningen recent verkocht in Heemskerk

Er zijn recent 325 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemskerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heemskerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heemskerk. Een galerijflat in Heemskerk komt het meest (33%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heemskerk

In Heemskerk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Heemskerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Heemskerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heemskerk
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Heemskerk

Wil je een huis kopen in Heemskerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heemskerk . Er staan momenteel 86 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heemskerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heemskerk.

Zoek je huurwoning in Heemskerk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Heemskerk.

Huizenprijzen in Heemskerk

Starterswoningen in Heemskerk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heemskerk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heemskerk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heemskerk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heemskerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heemskerk is 3.127 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.957 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Heemskerk is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Heemskerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heemskerk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heemskerk

De gemeente Heemskerk telt 1 plaats.

Heemskerk

Alle wijken van Heemskerk

Heemskerk bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen