De Huizenmarkt gemeente Harlingen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Harlingen

Woningmarkt Harlingen

Harlingen is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 15.785 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harlingen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 67
Gemiddelde vraagprijs € 360.715
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Harlingen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harlingen is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harlingen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harlingen.

Woningen recent verkocht in Harlingen

Er zijn recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harlingen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harlingen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harlingen. Een eengezinswoning in Harlingen komt het meest (76%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harlingen

In Harlingen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harlingen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harlingen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Harlingen
Binnenring: Nederland

Harlingen waar ligt dat?

Woningen te koop Harlingen

Wil je een huis kopen in Harlingen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harlingen . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harlingen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harlingen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Harlingen. Zoek je huurwoning in Harlingen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Harlingen

Starterswoningen in Harlingen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Harlingen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harlingen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Harlingen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Harlingen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harlingen is 2.740 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.507 euro).

Leeftijden Harlingen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harlingen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Harlingen

De gemeente Harlingen telt 3 plaatsen.

Harlingen Midlum Wijnaldum

Alle wijken van Harlingen

Harlingen bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.