logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Harlingen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Harlingen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Harlingen

Harlingen is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.188 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 172 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harlingen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 211.046.

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 172
Gemiddelde vraagprijs € 399.260
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 211.046
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Harlingen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harlingen is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harlingen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harlingen.

Woningen recent verkocht in Harlingen

Er zijn recent 172 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harlingen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harlingen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harlingen. Een eengezinswoning in Harlingen komt het meest (76%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harlingen

In Harlingen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harlingen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harlingen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Harlingen

Starterswoningen in gemeente Harlingen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Harlingen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Harlingen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Harlingen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Harlingen

Wil je een huis kopen in gemeente Harlingen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Harlingen . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harlingen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harlingen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Harlingen. Zoek je huurwoning in gemeente Harlingen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Harlingen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harlingen is 2.891 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.453 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Harlingen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harlingen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Harlingen

De gemeente Harlingen telt 3 plaatsen.

Harlingen Midlum Wijnaldum

Wijken van Harlingen

Harlingen bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.