Huizenprijzen en de huizenmarkt in Harlingen

Begrijp de huizenprijzen in Harlingen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Harlingen

Harlingen is een plaats in de gemeente Harlingen. Deze plaats telt volgens het CBS 15.785 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 58 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harlingen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 392.922 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 58
Gemiddelde vraagprijs € 392.922
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Harlingen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harlingen is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harlingen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harlingen.

Woningen recent verkocht in Harlingen

Er zijn recent 58 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harlingen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harlingen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harlingen. Een eengezinswoning in Harlingen komt het meest (74%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harlingen

In Harlingen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harlingen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harlingen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Harlingen

Starterswoningen in Harlingen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Harlingen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harlingen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Harlingen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Harlingen

Wil je een huis kopen in Harlingen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harlingen . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harlingen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harlingen.

Bekijk alle koopwoningen in Harlingen. Zoek je huurwoning in Harlingen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Harlingen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harlingen is 2.669 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.761 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Harlingen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harlingen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Harlingen

Harlingen bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.