Alle woningmarktinfo Corpus den Hoorn

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Corpus den Hoorn

Een eerste blik op Corpus den Hoorn

Corpus den Hoorn is een buurt in de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 10.940 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Corpus den Hoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 238.833 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 238.833
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Corpus den Hoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Corpus den Hoorn is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Corpus den Hoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Corpus den Hoorn.

Woningen recent verkocht in Corpus den Hoorn

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Corpus den Hoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Corpus den Hoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Corpus den Hoorn. Een portiekflat in Corpus den Hoorn komt het meest (56%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Corpus den Hoorn

In Corpus den Hoorn wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Corpus den Hoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Corpus den Hoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Corpus den Hoorn
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Corpus den Hoorn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Corpus den Hoorn vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Corpus den Hoorn

Wil je een huis kopen in Corpus den Hoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Corpus den Hoorn . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Corpus den Hoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Corpus den Hoorn.

Zoek je huurwoning in Corpus den Hoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Corpus den Hoorn.

Huizenprijzen in Corpus den Hoorn

Starterswoningen in Corpus den Hoorn zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Corpus den Hoorn zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Corpus den Hoorn zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Corpus den Hoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Corpus den Hoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Corpus den Hoorn is 3.175 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.657 euro).

Leeftijden Corpus den Hoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Corpus den Hoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Corpus den Hoorn

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Corpus den Hoorn. De buurt zelf valt binnen de wijk Zuidwest in de gemeente Groningen.

Corpus den Hoorn Hoornse Meer Hoornse Park Van Swieten Piccardthof Bruilweering

Alle straten van Corpus den Hoorn

Corpus den Hoorn bestaat uit 27 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen