Huizenmarkt Badstratenbuurt in Groningen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Badstratenbuurt

Woningmarkt Badstratenbuurt

Badstratenbuurt is een buurt in de wijk Oud-Zuid en plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 20.245 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Badstratenbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 272.911 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 272.911
Percentage gezinnen met kinderen 8%

Verkoopduur woningen in Badstratenbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Badstratenbuurt is 7 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Badstratenbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Badstratenbuurt.

Woningen recent verkocht in Badstratenbuurt

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Badstratenbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Badstratenbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Badstratenbuurt. Een eengezinswoning in Badstratenbuurt komt het meest (29%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Badstratenbuurt

In Badstratenbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Badstratenbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Badstratenbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Badstratenbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Badstratenbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Badstratenbuurt vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Badstratenbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Badstratenbuurt

Wil je een huis kopen in Badstratenbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Badstratenbuurt . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Badstratenbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Badstratenbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Badstratenbuurt. Zoek je huurwoning in Badstratenbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Badstratenbuurt

Starterswoningen in Badstratenbuurt zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Badstratenbuurt zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Badstratenbuurt zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Badstratenbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Badstratenbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Badstratenbuurt is 3.926 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.056 euro).

Leeftijden Badstratenbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Badstratenbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Badstratenbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Badstratenbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Oud-Zuid in de gemeente Groningen.

De Meeuwen Oosterpoort Herewegbuurt Rivierenbuurt Grunobuurt Badstratenbuurt Zeeheldenbuurt Laanhuizen Stadspark Martini Trade Park

Alle straten van Badstratenbuurt

Badstratenbuurt bestaat uit 12 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.