Huizenprijzen en de huizenmarkt Gravenburg in Groningen

Begrijp de huizenprijzen in Gravenburg Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Gravenburg Groningen

Gravenburg is een buurt in de wijk Hoogkerk e.o. en plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 12.150 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gravenburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 424.683 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 424.683
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Gravenburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gravenburg is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gravenburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gravenburg.

Woningen recent verkocht in Gravenburg

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gravenburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gravenburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gravenburg. Een eengezinswoning in Gravenburg komt het meest (78%) voor. Daarna komt een herenhuis met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gravenburg

In Gravenburg wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gravenburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gravenburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Gravenburg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Gravenburg vergeleken met de Groningen en Nederland.

Huizenprijzen in Gravenburg Groningen

Starterswoningen in Gravenburg Groningen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Gravenburg Groningen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gravenburg Groningen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Gravenburg Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Gravenburg Groningen

Wil je een huis kopen in Gravenburg Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gravenburg Groningen . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gravenburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gravenburg.

Bekijk alle koopwoningen in Gravenburg Groningen. Zoek je huurwoning in Gravenburg Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Gravenburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gravenburg is 3.124 euro. Dit is nagenoeg gelijk vergeleken met vorige jaar (3.124 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Gravenburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gravenburg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Gravenburg

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Gravenburg. De buurt zelf valt binnen de wijk Hoogkerk e.o. in de gemeente Groningen.

Hoogkerk Dorp Hoogkerk-Zuid Westpoort Vierverlaten Zuidwending Leegkerk Gravenburg Suikerfabriekterrein Peizerweg Bangeweer De Buitenhof Kranenburg De Kring

Alle straten van Gravenburg

Gravenburg bestaat uit 21 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.