logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Gilze en Rijen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Gilze en Rijen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Gilze en Rijen

Gilze en Rijen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 26.815 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 157 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gilze en Rijen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 310.420.

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 157
Gemiddelde vraagprijs € 463.739
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 310.420
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Gilze en Rijen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gilze en Rijen is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gilze en Rijen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gilze en Rijen.

Woningen recent verkocht in Gilze en Rijen

Er zijn recent 157 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gilze en Rijen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gilze en Rijen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gilze en Rijen. Een eengezinswoning in Gilze en Rijen komt het meest (77%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gilze en Rijen

In Gilze en Rijen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gilze en Rijen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gilze en Rijen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Gilze en Rijen

Starterswoningen in gemeente Gilze en Rijen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Gilze en Rijen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Gilze en Rijen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Gilze en Rijen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Gilze en Rijen

Wil je een huis kopen in gemeente Gilze en Rijen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Gilze en Rijen . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gilze en Rijen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gilze en Rijen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Gilze en Rijen. Zoek je huurwoning in gemeente Gilze en Rijen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Gilze en Rijen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gilze en Rijen is 3.425 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.131 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Gilze en Rijen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gilze en Rijen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Gilze en Rijen

De gemeente Gilze en Rijen telt 4 plaatsen.

Gilze Hulten Molenschot Rijen

Wijken van Gilze en Rijen

Gilze en Rijen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.