Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Diemen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Diemen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Diemen

Diemen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 28.115 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 144 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diemen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 369.509.

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 144
Gemiddelde vraagprijs € 500.096
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 369.509
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Diemen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Diemen is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Diemen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Diemen.

Woningen recent verkocht in Diemen

Er zijn recent 144 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diemen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Diemen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Diemen. Een portiekflat in Diemen komt het meest (29%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Diemen

In Diemen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Diemen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Diemen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Diemen

Starterswoningen in gemeente Diemen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Diemen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Diemen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Diemen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Diemen

Wil je een huis kopen in gemeente Diemen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Diemen . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Diemen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Diemen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Diemen. Zoek je huurwoning in gemeente Diemen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Diemen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Diemen is 5.324 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.071 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Diemen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Diemen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Diemen

De gemeente Diemen telt 1 plaats.

Diemen

Wijken van Diemen

Diemen bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.