logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Den Helder

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Den Helder met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Den Helder

Den Helder is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 56.539 inwoners. Momenteel staan er 97 woningen te koop en zijn er recent 319 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Helder. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 189.047.

Woningen te koop 97
Woningen recent verkocht 319
Gemiddelde vraagprijs € 281.481
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 189.047
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Den Helder

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Helder is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Helder moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Den Helder.

Woningen recent verkocht in Den Helder

Er zijn recent 319 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Helder. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Helder.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Helder. Een eengezinswoning in Den Helder komt het meest (62%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Helder

In Den Helder wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Den Helder

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Den Helder (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Den Helder

Starterswoningen in gemeente Den Helder zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Den Helder zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Den Helder zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Den Helder? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Den Helder

Wil je een huis kopen in gemeente Den Helder? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Den Helder . Er staan momenteel 97 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Helder alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Helder.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Den Helder. Zoek je huurwoning in gemeente Den Helder? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Den Helder

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Helder is 2.659 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.317 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Den Helder

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Helder vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Den Helder

De gemeente Den Helder telt 3 plaatsen.

Den Helder Huisduinen Julianadorp

Wijken van Den Helder

Den Helder bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.