De Huizenmarkt gemeente Den Helder (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Den Helder

Woningmarkt Den Helder

Den Helder is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 55.745 inwoners. Momenteel staan er 179 woningen te koop en zijn er recent 251 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Helder. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 179
Woningen recent verkocht 251
Gemiddelde vraagprijs € 266.519
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Den Helder

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Helder is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Helder moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Den Helder.

Woningen recent verkocht in Den Helder

Er zijn recent 251 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Helder. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Helder.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Helder. Een eengezinswoning in Den Helder komt het meest (59%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Helder

In Den Helder wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Den Helder

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Den Helder (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Den Helder
Binnenring: Nederland

Den Helder waar ligt dat?

Woningen te koop Den Helder

Wil je een huis kopen in Den Helder? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Helder . Er staan momenteel 179 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Helder alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Helder.

Bekijk hier alle koopwoningen in Den Helder. Zoek je huurwoning in Den Helder? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Den Helder

Starterswoningen in Den Helder zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Den Helder zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Helder zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Den Helder? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Den Helder

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Helder is 2.294 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.102 euro).

Leeftijden Den Helder

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Helder vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Den Helder

De gemeente Den Helder telt 3 plaatsen.

Den Helder Huisduinen Julianadorp

Alle wijken van Den Helder

Den Helder bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.